Obrnite se na nas

Telefon

Slovenija

+386 (0) 128 08 019 | +386 40 80 03 40

Obrazec za stik

Veselimo se vaših vprašanj.

> Stiki
HBMs_miniBOOSTER_2017

MINIBOOSTER® – OJAČEVALNIKI TLAKA

2000 bar hidravličnega tlaka iz nizkotlačne črpalke?

To je naloga naših ojačevalnikov tlaka miniBOOSTER v oljnih in vodnih hidravličnih sistemih.
Ojačevalniki tlaka miniBOOSTER® ojačajo nizek vhodni tlak (20 bar do 200 bar) na visok izhodni tlak (do 800 bar/2.000 bar). Regulacija izhodnega tlaka je izvedeno preko regulacije vhodnega tlaka, pri čemer je izhodni tlak premosorazmeren vhodnemu.

Prednosti:

Ojačevalniki tlaka nudijo pri v začetku majhnem protitlaku funkcijo hitrega hoda (visok volumski pretok npr. pri pogonu cilindrov) in se pri naraščajočem protitlaku samodejno preklopijo na ojačanje tlaka.

 • Drage visokotlačne črpalke niso potrebne
 • Prihranek pri stroških izdelave cevovodov
 • Nizek tlak se pretvori v visokega praktično pri nizki porabi energije in nizki ustvarjeni toploti

ENOSTRANSKO DELUJOČI, IZVEDBA ZA VGRADNJO V CEVOVOD

HC1 HC2 HC4 HC6 HC7 HC8 HC9 series

Serije HC1 / HC2 / HC4 / HC6 / HC7 / HC8 / HC9

Opis:

Vpenjalne priprave za obdelovalne stroje, pri katerih se pri različnih delovnih postopkih – kot so groba obdelava, fina obdelava, glajenje – vpenja z različnimi tlaki vpenjanja, da se prepreči zamik pri vpenjanju. Premosorazmerni ojačevalniki tlaka se pri vseh merah in načinih delovanja ujemajo s podatkovnimi listi za standardne izvedbe HC. Na zunaj se razlikujejo le po oznaki (glej primer naročanja).

Vhodni tlak:

 • 20 bar do 200 bar

Izhodni tlak:

 • Do 800 bar (serije HC1 / HC2 / HC 4/ HC6)
 • Do 2.000 bar, višji tlaki na zahtevo (seriji HC7 / HC8)
 • Do 5.000 bar, višji tlaki na zahtevo (serija HC9)

DVOSTRANSKO DELUJOČI, IZVEDBA ZA VGRADNJO V CEVOVOD

HC2D serie

Seriji HC2D

Opis:

HC2D je dvostransko delujoča enota z visokim pretokom, ki lahko na visokotlačni strani doseže hitrost pretoka do 11,0l/min. Kot ostali modeli miniBOOSTER® ojača HC2D vhodni tlak na višji izhodni tlak in samodejno uravnava porabo olja, da vzdržuje konstanten visok tlak. Nastavitev izhodnega tlaka je izvedena preko regulacije vhodnega tlaka. Glede na svojo zmogljivost pretoka je HC2D kompaktna naprava s težo 3,8 kg. 

HC6D serie

Seriji HC6D

Opis:

HC6D je dvostransko delujoča enota z visokim pretokom, ki lahko na visokotlačni strani doseže hitrost pretoka do 56,0 l/min. Kot ostali modeli miniBOOSTER® ojača HC6D vhodni tlak na višji izhodni tlak in samodejno uravnava porabo olja, da vzdržuje konstanten visok tlak. Nastavitev izhodnega tlaka je izvedena preko regulacije vhodnega tlaka. Glede na svojo zmogljivost pretoka je HC6D kompaktna naprava s težo 20 kg.

Vhodni tlak:

 • 20 bar do 200 bar

Izhodni tlak:

 • Do 800 bar

ENOSTRANSKO DELUJOČI – PRIKLJUČNA SHEMA PO STANDARDU NG6

HC3 HC3-C HC3-H HC3-I series

Serije HC3 / HC3-C / HC3-H /HC3-I

Opis:

Ojačevalnik tlaka se vgrajuje pri hidravličnih napravah, ki so zasnovane kot kompaktne (blok) izvedbe. Priključna shema po standardu NG6 omogoča vgradnjo brez cevovodov. Če je ojačevalnik tlaka nameščen v neposredni bližini aplikacije, bo zagotovljen hiter reakcijski čas vzpostavitve tlaka. Vgradnja po standardu NG6 je pogojena z zmanjšanjem obratovalnega tlaka na 500 bar. * NG 10/16/25 na zahtevo

Vhodni tlak:

 • 20 bar do 200 bar (nižji tlaki na zahtevo)

Izhodni tlak:

 • 20 bar do 500 pri vijačenju z M5 (standardni sistem NG6)
 • 20 bar do 800 pri vijačenju z M6 (odstopanje od standardnega sistema NG6)

ENOSTRANSKO DELUJOČI – PRIKLJUČNA SHEMA PO STANDARDU MINIBOOSTER®

HC3-D HC3-F series

Seriji HC3-D / HC3-F

Opis:

Ojačevalnika tlaka HC3-D und HC3-F se vgrajujeta pri hidravličnih napravah, ki so zasnovane kot kompaktne (blok) izvedbe. Priključna shema po standardu miniBOOSTER® omogoča vgradnjo brez cevovodov. Če je ojačevalnik tlaka HC3-D ali HC3-F nameščen v neposredni bližini aplikacije, bo zagotovljen hiter reakcijski čas vzpostavitve tlaka. Vgradnja po standardu miniBOOSTER® je pogojena z zmanjšanjem obratovalnega tlaka na 500 bar.

Vhodni tlak:

 • 20 bar do 200 bar

Izhodni tlak:

 • 20 bar do 500 pri vijačenju z M5
 • 20 bar do 800 pri vijačenju z M6

DVOSTRANSKO DELUJOČI OJAČEVALNIKI TLAKA - IZVEDBA ZA VGRADNJO V CEVOVOD

HC5 series

Serija HC5

Opis:

Ojačevalnik tlaka HC5 se uporablja, ko je na obeh straneh dvostransko delujočega cilindra ali hidravlične nihalne enote potreben visok tlak. Zaradi tega so vklopni ventili v visokotlačnem sistemu nepotrebni. Tipični načini uporabe so na primer škarje za razpiranje pločevine.

Vhodni tlak:

 • 20 bar do 200 bar

Izhodni tlak:

 • Do 800 bar

OJAČEVALNIK TLAKA, DELUJOČ Z DVEMA MEDIJEMA - IZVEDBA ZA VGRADNJO V CEVOVOD

HC2D2 serie

Serija HC2D2

Opis:

Enota HC2D2 je samosesalni ojačevalnik tlaka za delovanje z dvema medijema, pri katerem je na visokotlačni strani možno doseči hitrost pretoka 3 l/min. Kot pri ostalih modelih miniBOOSTER® se pri HC2D2 ojača vhodni tlak, tako da je izhodni tlak višnji, poraba olja pa se samodejno uravnava, da se vzdržuje konstanten visok tlak. 
Izhodni tlak se regulira s spreminjanjem vhodnega tlaka. Glede na zmogljivost pretoka je HC2D2 kompaktna naprava s težo samo 4,15 kg. 

HC6D2 series

Serija HC6D2

Opis:

HC6D2 je dvostransko delujoča enota za dva medija z visokim pretokom, ki lahko na visokotlačni strani doseže hitrost pretoka do 41 l/min. Kot ostali modeli miniBOOSTER® ojača HC6D2 vhodni tlak na višji izhodni tlak in samodejno uravnava porabo olja, da vzdržuje konstanten visok tlak.

Nastavitev izhodnega tlaka je izvedena preko regulacije vhodnega tlaka. Glede na svojo zmogljivost pretoka je HC6D2 kompaktna naprava s težo 24 kg.

Vhodni tlak:

 • 20 bar do 200 bar

Izhodni tlak:

 • Do 800 bar

 Izvedba:

 • Na voljo samo kot varianta A
 • Vijak za izpust z maksimalnim tlakom 10 bar

SAMOSESALNA ENOSTRANSKO DELUJOČA ČRPALKA Z OJAČEVANJEM TLAKA V IZVEDBI ZA VGRADNJO V CEVOVOD MINIBOOSTER

HC2P series

Serija HC2P

Opis:

Čerpadlo so zosilňovačom tlaku, ktoré sa používa v prípade napájania z batérie alebo paletových aplikácií. Rad HC2P je kombináciou zubového čerpadla a zosilňovača tlaku miniBOOSTER® radu HC2. Rovnako ako pri ďalších modeloch zosilňovačov tlaku, na vysokotlakovej strane dochádza k stlačeniu oleja. Vysoký tlak sa nastavuje ovládaním nízkotlakovej strany pomocou zubového čerpadla. Predvolené nastavenie pre zubové čerpadlo je 50 barov.

Vstupný tlak:

 • 0,4 až 2 bary (na nasávacom potrubí čerpadla)

Výstupný tlak:

 • Max. 650 barov (vyššie tlaky sú možné na vyžiadanie)

SISTEM ZA OJAČEVANJE TLAKA Z REŠITVIJO Z OBVODNIM VENTILSKIM BLOKOM

M-HC6 M-HC6D series

Serije M-HC6 / M-HC6D

Opis:

Prenosni sistem je optimalno primeren za dograjevanje na mobilne naprave, ko se zahteva popolno izkoriščenje funkcije hitrega hoda pri cilindru ali cilindrih hkrati z ojačevanjem tlaka, da se po potrebi vzpostavi visok tlak (za lomljenje / vpenjanje). Tipični primeri uporabe: Dograjene mobilne naprave (rezalniki, lomilniki, škarje) na brizgalnih strojih in hidravličnih stiskalnicah.

 • Ekstremna robustnost
 • Sistem se dobavi v celoti zmontiran in tovarniško preskušen in je primeren za takojšnjo vgradnjo.
 • Visoka hitrost pretoka in visok tlak.
 • Na voljo v različnih izvedbah z različnimi faktorji ojačanja.
 • Številne izbirne možnosti priključitve.

Ta naprava je dobavljiva v različnih montažnih izvedbah.

M-HC7 series

Serije M-HC7

Opis:

Prenosni sistem za ojačevanje tlaka miniBOOSTER® M-HC7 je robustna naprava, ki je prilagojena za uporabo pri najzahtevnejših industrijskih aplikacijah. M- HC7 se lahko uporablja z nizkotlačnim agregatom (20 do 200 bar), ki daje volumski pretok najmanj 2 l/min. Pri tem se doseže izhodni tlak do 800 bar. Zanesljivost je glavna tema pri zasnovi. M- HC7 je opremljen z 10 µm filtrom in vizualnim prikazom stanja filtra. Zaradi tega se podaljša obratovalna doba in preprečijo izpadi.

Aplikacije:

Naprave za razteg vijakov - dvigalni sistemi - tirnični sistemi - sistemi za odrez in stiskanje - reševalne naprave - področje vrtilnih momentov S težo samo 10 kg in praktičnim ročajem za prenašanje lahko napravo uporabljate vsepovsod, kjer je potrebno. M-HC7 deluje z vgrajenim nizkotlačnim hidravličnim napajanjem. Dodatni pripomočki niso potrebni. Vsi v napravo vgrajeni regulacijski elementi omogočajo enostavno upravljanje in zanesljivo delovanje.

Čas je denar:

Enota M-HC7 daje pretok do 15 l/min in je zasnovana z namenom napajanja delovnega procesa takoj ko je potrebno ojačevanje tlaka. Časi ciklusov so zaradi tega minimizirani. Pri mnogih načinih uporabe se od naprave zahteva izredna natančnost. Enota M-HC7 je opremljena z dobro vidnim manometrom s premerom 4 cole (pribl. 10 cm), ki zagotavlja natančnost 1 % (do 10 bar>).

Vhodni tlak:

 • 20 bar do 200 bar (seriji M-HC6 /M-HC7)
 • 20 bar do 350 bar (serija M-HC7)

Izhodni tlak:

 • Maks. 650 bar (na zahtevo so možni višji tlaki)
 • Volumski pretok (Q) do 100 l/min