Obrnite se na nas

Telefon

Slovenija

+386 (0) 128 08 019 | +386 40 80 03 40

Obrazec za stik

Veselimo se vaših vprašanj.

> Stiki

Izjava o varovanju podatkov

 

Mi, podjetje KVT-Fastening GmbH, Im Südpark 185, 4030 Pichling/Linz, Avstrija smo upravljavci spletne strani na naslovu kvt-fastening.at in preko nje ponujene spletne trgovine na naslovu shop.kvt-fastening.at. Zato smo ob obisku naše spletne strani odgovorni za zbiranje, obdelavo in uporabo vaših osebnih podatkov v smislu zakonov za varovanje podatkov.

Osebni podatki so posamezni podatki o vaših osebnih ali stvarnih razmerjih. K temu sodijo npr. vaše ime, e-poštni naslov in poštni naslov, kakor tudi vsi drugi podatki, ki se nanašajo na vas kot osebo in na vašo identiteto.

Vaše osebne podatke uporabljamo ob upoštevanju zakonskih določil v zvezi z zaščito podatkov. V nadaljevanju vam bomo z veseljem pojasnili, katere osebne podatke zbiramo in jih hranimo. Razen tega bomo pojasnili, za katere namene bomo uporabljali vaše podatke in katere pravice imate v zvezi z uporabo vaših podatkov.

I. Zbiranje in hramba osebnih podatkov ter način in namen njihove uporabe

 

1. Pri obisku naše spletne strani

Pri obisku naše spletne shrani se na naših strežnikih začasno shrani vsak dostop v dnevniško datoteko. Brez vašega soglasja lahko zajemamo naslednje podatke in jih hranimo do 30 dni, nato pa jih samodejno pobrišemo:

 • ·naslov IP obiskujočega računalnika;
 • datum dostopa;
 • ime in URL priklicane datoteke;
 • spletno stran, iz katere je prišlo do dostopa (referrer-URL);
 • ·operacijski sistem obiskujočega računalnika in uporabljen brskalnik ter
 • ponudnika dostopa.

 

Zbiranje in obdelava teh podatkov se izvaja z namenom omogočiti obiskovalcem uporabo naše spletne strani (vzpostavitev povezave), trajno zagotoviti varnost in stabilnost sistema ter omogočiti tehnično upravljanje omrežne infrastrukture. Prepoznavanje vas kot osebe nam na tak način ni omogočeno.

Razen tega uporabljamo pri obiskih naše spletne strani piškotke in storitve spletne analize ter marketinško analitiko. Podrobnejša pojasnila najdete v točkah III in IV, kakor tudi v točki VI.

2. Pri registraciji v naši spletni trgovini E-Shop

Če želite naročiti izdelke v spletni trgovini, ponujeni na naši spletni strani, se morate pred tem registrirati. Pri registraciji v naši spletni trgovini zbiramo naslednje podatke:

 • ·naziv podjetja in identifikacijsko številko za DDV
 • ·naslov in državo
 • ime in priimek
 • e-poštni naslov
 • telefonsko številko in številko za telefaks

 

Ti podatki so obvezni za uspešno registracijo. Obenem lahko vnesete tudi naziv vašega oddelka in individualno sporočilo.

Namen zbiranja teh podatkov je:

 • želimo izvedeti, kdo je naš poslovni partner;
 • ·vzpostavitev, vsebinsko oblikovanje, izvedbo in spreminjanje pogodbenih odnosov z vami skozi vaša naročila in uporabo spletne trgovine:
 • preverjanje veljavnosti vnesenih podatkov in sprostitev registracije;
 • potrjevanje registracije in urejanje dostopa do vašega naročniškega računa v spletni trgovini;
 • po potrebi stik z vami v primeru dodatnih vprašanj.

 

3. Pri registraciji v našem centru prenosov (Download Center)

Na naši spletni strani vam je za prenos na voljo obsežen izbor dokumentiranih navodil za tehniko spajanja. Prenos teh informacij je možen po poprejšnji registraciji. Pri registraciji v našem centru prenosov zbiramo naslednje podatke:

 • ·nagovor, ime, priimek
 • podjetje
 • e-poštni naslov
 • geslo

 

Te podatke zajemamo, da bi čim bolj onemogočili zlonamerno uporabo in da bi vam lahko pošiljali – če seveda izrecno pristanete – nadaljnje informacije oz. naše novičke po e-pošti (glejte tudi točko 4). Razen tega uporabljamo te podatke, da se lahko osebno povežemo z vami.

4. Pri prijavi za naše novičke

Če izrecno privolite, bomo uporabljali vaš e-poštni naslov za pošiljanje naših rednih novičk, občasno pa tudi informacije o naši ponudbi in akcijah. Za prejemanje novičk zadoščata vaš e-poštni naslov in naziv podjetja. Naziv podjetja je potreben, da vas lahko identificiramo kot poslovnega uporabnika. Obenem lahko prostovoljno dodate nagovor in vaše ime, da vas ob vsakem pošiljanju novičk lahko tudi osebno nagovorimo.

Na koncu vsake novičke se nahaja povezava, s pomočjo katere lahko kadarkoli prekličete prejemanje novičk. Prejemanje novičk lahko prekličete tudi po e-pošti na naslov newsletter-abmelden@kvt-fastenig.com.

5. Pri zahtevi za kataloge

Na naši spletni strani imate možnost izbire aktualnih katalogov izdelkov in prenosa v obliki zapisa PDF. Lahko pa kataloge prejmete tudi po pošti. Za pošiljanje izbranih katalogov po pošti obvezno potrebujemo naslednje podatke:

 • podjetje
 • ·naslov
 • ime, priimek

 

Za individualno obravnavo vašega naročila katalogov lahko prostovoljno vnesete dodatne podatke (e-poštni naslov, telefonska številka, številka telefaksa, sporočilo). Če izrecno privolite, bomo na vaš e-poštni naslov pošiljali novičke in dodatne informacije.

6. Pri uporabi obrazca za stik

S pomočjo obrazca za stik na naši spletni strani nam lahko pošljete splošna povpraševanja. Pri tem so obvezni podatki veljaven e-poštni naslov, vaše ime in priimek ter naziv podjetja. Ostale podatke lahko vnesete prostovoljno.

Te podatke zbiramo z namenom izvedeti, kdo pošilja povpraševanje in komu lahko po želeni poti (po pošti, telefonu ali e-pošti) po najboljši moči in individualno odgovorimo.

II. Posredovanje podatkov

 

Če je zakonsko dopustno in potrebno za izvedbo pogodbenega razmerja z vami, posredujemo vaše osebne podatke tretjim strankam. K temu sodi še posebej posredovanje podatkov podjetjem za dostavo, ki vam dostavijo naročene izdelke. Posredovane podatke lahko tretje osebe uporabljajo izključno za namen, za katerega so jim podatki bili predani.

Razen tega posredujemo vaše osebne podatke le v primerih, ko ste se s tem izrecno strinjali, ko za to obstaja zakonska obveza ali ko je to potrebno za izvedbo zahtevkov iz določenega pravnega razmerja z vami.

Iz drugih namenov podatkov ne posredujemo.

III. Piškotki

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih vaš brskalnik ob obisku naše spletne strani samodejno ustvarja in jih hrani na vaši terminalski napravi (namiznem, prenosnem ali tabličnem računalniku, pametnem telefonu itd.). Piškotki na vašem računalniku ne predstavljajo nobene škode, ne vsebujejo virusov, trojancev ali drugih zlonamernih programov.

V piškotku so shranjene informacije, ki se ustvarijo v povezavi določene terminalske naprave z našo spletno stranjo. To seveda ne pomeni, da bi mi s tem pridobili dostop do vaših osebnih podatkov.

Uporaba piškotkov je namenjena prijetnejšemu in uporabniku prijaznejšemu oblikovanju naše spletne strani. Zato uporabljamo tako imenovane sejne piškotke, da razpoznamo, da ste nekatere strani našega spletnega mesta že obiskali, da ste se že prijavili v vaš uporabniški račun ali za sestavljanje naročila v vaši nakupovalni košarici. Morda bomo med vašim obiskom zajeli tudi morebitne vnose in nastavitve. Ti sejni piškotki se samodejno izbrišejo, ko zapustite našo spletno stran.

Uporabljamo pa tudi piškotke za statistično zajemanje našega spletnega mesta z namenom optimizacije naše ponudbe (glejte točko IV) in za prikaz posebej za vas prilagojenih informacij (glejte točko VI). Ti piškotki nam omogočajo, da vas ob ponovnem obisku naše spletne strani samodejno prepoznamo. Tudi ti piškotki se ob vsakič določenem času samodejno brišejo.

Z uporabo piškotkov ne prejemamo vaših osebnih podatkov. Večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke. Vseeno pa lahko vaš brskalnik nastavite, da se na vašem računalniku piškotki ne bodo shranjevali ali pa da bo vselej pred shranjevanjem novega piškotka prikazano opozorilo.

Če piškotke onemogočite, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij na našem spletnem mestu.

IV. Spletna analiza

 

Da bi bile naše spletne strani oblikovane čim bolj v skladu s potrebami in za neprekinjeno optimizacijo uporabljamo različne storitve spletne analize. S tem v zvezi se ustvarjajo psevdonimizirani profili uporabe in piškotki (glejte točko III).

1. Google Analytics

Uporabljamo orodje Google Analytics. Pri tem gre za storitev spletne analitike podjetja Google Inc., pri kateri se podatki o vaši rabi naše spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), ustvarjeni s pomočjo piškotkov, praviloma prenesejo in shranijo na strežniku podjetja Google v ZDA. Naslovi IP se anonimizirajo, tako da vas ni možno identificirati (IP masking). Te informacije uporabljamo za ovrednotenje rabe naše spletne strani, za sestavljanje poročil aktivnosti na spletni strani in za druge storitve, povezane z uporabo spletnih strani in interneta. V nobenem primeru ne prihaja do povezave vaših podatkov z drugimi podatki, ki jih zajema Google.

Posredovanje podatkov s strani Googla na tretje sledi le, kadar je to predpisano z zakonom ali če tretje stranke po nalogu Googla obdelujejo te podatke.

Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vašega spletnega brskalnika; vendar vas opozarjamo, da morda v tem primeru ne boste mogli uporabljati vseh funkcij naše spletne strani v polnem obsegu.

Razen tega lahko podjetju Google preprečite zajemanje s piškotki ustvarjenih informacij in z vašo rabo spletne strani povezanih podatkov (vključno z vašim naslovom IP) kakor tudi obdelavo teh podatkov v podjetju Google, če prenesete in namestite vstavek brskalnika.

Alternativno k vstavku brskalnika, še posebej pri brskalnikih na mobilnih napravah, lahko zajemanje podatkov s strani orodja Google Analytics preprečite s klikom na to povezavo. Ustvarjen bo "odjavni" piškotek, ki bo preprečeval bodoče zajemanje vaših podatkov pri ponovnem obisku tega spletnega mesta. Odjavni piškotek velja samo za ta brskalnik in samo za našo spletno stran ter se shrani na vašo napravo. Če piškotke v vašem brskalniku pobrišete, morate odjavni piškotek znova ustvariti.

Nadaljnje informacije glede zaščite podatkov v povezavi z orodjem Google Analytics najdete na povezavi Pomoč za Google Analytics.

2. WiredMinds

Za namene marketinga in optimiziranja se na tej spletni strani  uporabljajo izdelki in storitve WiredMinds (www.wiredminds.de). Pri tem se podatki zbirajo, predelujejo in hranijo, nakar se iz njih izdelajo psevdonomizirani profili uporabe. Kjer je možno in smiselno, se profili uporabe popolnoma anonimizirajo. Pri tem se lahko uporabljajo piškotki. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo v okolju obiskovalčevega spletnega brskalnika in so namenjeni ponovnemu prepoznavanju spletnega brskalnika. Zbrani podatki, ki lahko vsebujejo tudi osebne podatke, se posredujejo na WiredMinds ali pa jih WiredMinds zbira neposredno. WiredMinds sme uporabljati podatke, ki so preneseni med obiski spletnih strani, za izdelavo anonimiziranih profilov uporabe. Pri tem pridobljeni podatki se brez posebne privolitve uporabnika ne uporabljajo za osebno identifikacijo obiskovalca spletne strani in se ne vodijo skupaj z osebnimi podatki imetnika psevdonima. Če se zbirajo naslovi IP, se bodo ti takoj po zbiranju anonimizirali z brisanjem zadnjega številskega bloka. Privolitev v zbiranje, predelavo in hranjenje se lahko kadarkoli prekliče in deluje za v bodoče.

Prepoved sledenja spletnih strani

V. Iskanje na strani

 

Na naši spletni strani vam je na voljo funkcija za iskanje, s katero lahko ciljno iščete vsebine na naši spletni strani. Iskanja lahko statično ovrednotimo in uporabimo za optimizacijo naše spletne ponudbe. Na ta način nastajajo psevdonimizirani iskalni profili. Vendar pa s tem ne pridobivamo vaših osebnih podatkov. Če tega kljub temu ne želite, raje ne uporabljajte iskanja.

VI. Ciljanje (targeting)

 

Na naši spletni strani z uporabo piškotkov zbiramo in vrednotimo informacije za optimizacijo prikaza oglasov. V ta namen uporabljamo tehnologije ciljanja podjetja Google Inc. (npr. Doubleclick, Google Remarketing). Te tehnologije nam omogočajo, da vam ciljno in individualno predstavimo oglase, ki bi vas morda zanimali. Uporabljeni piškotki zajemajo podatke o tem, na primer, za katere izdelke ste se zanimali. Na podlagi teh podatkov vam na spletnih straneh prikažemo ponudbe drugih ponudnikov, ki so posebej prilagojeni vašim interesom, kar smo zaznali iz vaše dosedanje uporabe spletne strani. Zajemanje in ovrednotenje vaše uporabe spletne strani se izvaja izključno psevdonimizirano in nam ne omogoča identifikacije uporabnika. Še posebej pa velja, da se ti podatki ne spajajo z vašimi osebnimi podatki.

Piškotki se samodejno brišejo po 30 dneh. Če ne želite oglasov na osnovi vaših interesov, jih lahko preprečite z ustreznimi nastavitvami za piškotke v vašem brskalniku.

Nastavitve za prikaz oglasov na osnovi vaših interesov lahko spreminjate tudi s pomočjo Upravitelja nastavitev oglasov Google.

Nadaljnje informacije o določilih za zaščito podatkov glede oglaševanja in Googla najdete v Izjavi za zaščito podatkov in Pogojih uporabe Googla.

VII. Vstavki za družabna omrežja (Social Plugins)

 

1. Facebook

Na naši spletni strani se uporabljajo tako imenovani vstavki za družabna omrežja, še posebej za omrežje Facebook, ki jih ponuja podjetje Facebook Inc.. Vstavki za Facebook so označeni z logotipom Facebook. Pregled omrežja Facebook.

Ko prikličete stran naše spletne ponudbe, ki vsebuje tak vtičnik, vaš brskalnik vzpostavi direktno povezavo s strežniki podjetja Facebook. Vsebina vtičnika se od Facebooka prenese neposredno na brskalnik in se vstavi v spletno stran.

Z vstavljanjem tega vtičnika prejme Facebook podatek, da je vaš brskalnik obiskal določeno stran naše spletne ponudbe, tudi če nimate svojega profila na Facebooku ali če v Facebook niste prijavljeni. Ta informacija (vključno z vašim IP-naslovom) se z vašega brskalnika prenese neposredno na Facebookov strežnik v ZDA in se tam shrani.

Če ste prijavljeni v Facebook, lahko Facebook vaš obisk naše spletne strani takoj priredi vašemu profilu na Facebooku. Če z vtičnikom komunicirate, na primer, če kliknete na tipko „Všeč mi je“, se tudi ta informacija prenese neposredno na Facebookov strežnik in se tam shrani. Razen tega bo ta informacija objavljena na vašem profilu na Facebooku in prikazana vašim prijateljem na Facebooku.

Glede namena in obsega zajemanja podatkov in nadaljnje obdelave podatkov s strani podjetja Facebook ter s tem povezane vaše pravice in možnosti nastavitev za zaščito zasebnosti si oglejte nasvete za zaščito podatkov pri družabnem omrežju Facebook. http://www.facebook.com/policy.php.

Če ne želite, da Facebook priredi podatke, zbrane ob obisku naše spletne strani, vašemu profilu na Facebooku, se pred obiskom naše spletne strani odjavite iz omrežja Facebook. Nalaganje vtičnika za Facebook lahko tudi v celoti preprečite s pomočjo dodatkov k vašemu spletnemu brskalniku, npr. z dodatkom „Facebook Blocker“ (http://webgraph.com/resources/facebookblocker/).

2. Google+

Na naši spletni strani se uporabljajo tako imenovani vstavki za družabna omrežja, še posebej za omrežje Google Plus, ki jih ponuja podjetje Google Inc.. Vtičniki so npr. tipke z oznako „g+“ na rdečem ozadju.

Ko prikličete stran naše spletne ponudbe, ki vsebuje tak vtičnik, vaš brskalnik vzpostavi direktno povezavo s strežniki podjetja Google. Vsebina vtičnika se od Googla prenese neposredno na brskalnik in se vstavi v spletno stran. Z vstavljanjem tega vtičnika prejme Google podatek, da je vaš brskalnik obiskal določeno stran naše spletne ponudbe, tudi če nimate svojega profila na Google Plus ali če v Google Plus niste prijavljeni. Ta informacija (vključno z vašim IP-naslovom) se z vašega brskalnika prenese neposredno na Googlov strežnik v ZDA in se tam shrani. Če ste prijavljeni v Google Plus, lahko Google vaš obisk naše spletne strani takoj priredi vašemu profilu na Google Plus.

Če z vtičnikom komunicirate, na primer, če kliknete na tipko „+1“, se tudi ta informacija prenese neposredno na Googlov strežnik in se tam shrani. Razen tega bodo te informacije objavljene v družabnem omrežju Google Plus , kjer bodo prikazani vaši stiki.

Glede namena in obsega zajemanja podatkov in nadaljnje obdelave podatkov s strani podjetja Google ter s tem povezane vaše pravice in možnosti nastavitev za zaščito zasebnosti si oglejte nasvete za zaščito podatkov pri podjetju Google. http://www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html

Če ne želite, da Google priredi podatke, zbrane ob obisku naše spletne strani, vašemu profilu na Google Plus, se pred obiskom naše spletne strani odjavite iz omrežja Google Plus. Nalaganje vtičnika za Google Plus lahko tudi v celoti preprečite s pomočjo dodatkov k vašemu spletnemu brskalniku, npr. z dodatkom „NoScript“ (http://noscript.net/).

3. Twitter

V naše spletne strani so integrirani tudi vtičniki omrežja za objavljanje kratkih sporočil Twitter. Vstavek za Twitter (tipko „Tweet“) razpoznate po logotipu za Twitter (modri ptič).

Ko prikličete stran naše spletne ponudbe, ki vsebuje tak vtičnik, vaš brskalnik vzpostavi direktno povezavo s strežniki podjetja Twitter. Tako pridobi Twitter informacijo, da ste s svojim naslovom IP obiskali našo spletno stran. Če kliknete na tipko za Twitter in ste obenem prijavljeni v svoj račun za Twitter, lahko vsebino na naši spletni strani povežete z vašim profilom na Twitterju. Tako lahko Twitter priredi obisk naših strani vašemu uporabniškemu računu. Opozarjamo, da mi kot ponudnik teh spletnih strani, nimamo nobenih informacij o vsebini posredovanih podatkov na Twitter in o njihovi uporabi. Nadaljnje informacije o tem najdete na povezavi http://twitter.com/privacy.

Če ne želite, da Twitter priredi obisk naše spletne strani vašemu profilu, se pred obiskom naše spletne strani odjavite iz vašega uporabniškega računa na Twitterju.

4. Xing

Uporabljamo tudi vstavke družabnega omrežja Xing. Razpoznate jih po logotipu Xing.

Ko odprete stran naše spletne predstavitve, ki vsebuje tak vstavek, se za kratek čas vzpostavi povezava s strežniki podjetja Xing AG in omogoči funkcionalnost vstavka. Pri tem se osebni podatki ne shranjujejo in vaša raba spletne strani se ne vrednoti. Nadaljnje informacije o tem najdete na povezavi https://www.xing.com/app/share?op=data_protection.

5. LinkedIn

Nazadnje pa so na naši spletni strani vgrajeni tudi vtičniki družabnega omrežja LinkedIn. Tipko razpoznate po simbolu „in″.

Ko prikličete stran naše spletne ponudbe, ki vsebuje tak vtičnik, vaš brskalnik vzpostavi direktno povezavo s strežniki podjetja LinkedIn. Vsebina vtičnika LinkedIn se prenese neposredno na brskalnik in se vstavi v spletno stran. Zato nimamo nobenega vpliva na obseg podatkov, ki jih LinkedIn s svojim vtičnikom zajema. LinkedIn trdi, da brez klika na polje ne zajema nikakršnih osebnih podatkov. Podatki se zajemajo in obdelujejo, med drugim naslov IP, le pri uporabnikih, ki so trenutno prijavljeni v omrežje LinkedIn.

Glede namena in obsega zajemanja podatkov in nadaljnje obdelave podatkov s strani podjetja LinkedIn ter s tem povezane vaše pravice in možnosti nastavitev za zaščito zasebnosti si oglejte nasvete za zaščito podatkov pri podjetju LinkedIn na naslovu https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

Če ste član omrežja LinkedIn in ne želite, da LinkedIn zbira podatke o vaših obiskih naše spletne strani in jih povezuje z vašimi članskimi podatki, shranjenimi na strežnikih podjetja LinkedIn, se pred obiskom naše spletne strani odjavite iz omrežja LinkedIn.

VIII. Poizvedovanja, poročanje, zaklepanje in brisanje

 

Imate pravico do poizvedb glede pri nas shranjenih podatkov in pravico do poročanja o nepravilnih podatkih, prav tako pa tudi pravico do zaklepanja in brisanja podatkov.

Za poizvedbo o vaših osebnih podatkih, za naročilo popravka nepravilnih podatkov ali njihovo zaklepanje oz. brisanje ter za nadaljnja vprašanja o uporabi vaših osebnih podatkov nam pišite po e-pošti na naslov info-AT@kvt-fastening.com.

Prav tako pa lahko vaše osebne podatke pregledate in spreminjate ob prijavi v vaš uporabniški račun na naši spletni strani. Vaše podatke oz. celoten uporabniški račun lahko tudi kadarkoli izbrišete. To lahko storite s pomočjo ustrezne možnosti v vašem uporabniškem računu. Opozarjamo na to, da v primeru brisanja vaših podatkov ne boste mogli videti celotnega obsega naše ponudbe.

IX. Varnost podatkov

 

Pred manipulacijo, delno ali popolno izgubo vaših osebnih podatkov ter pred nepooblaščenim dostopom s strani tretjih oseb varujemo vaše osebne podatke s pomočjo ustreznih tehničnih in organizacijskih ukrepov. Naše varnostne ukrepe ves čas izboljšujemo v skladu s tehnološkim napredkom.

Če se pri nas registrirate kot stranka, je dostop do vašega računa možen le z vnosom vašega osebnega gesla. Z vašimi podatki o plačilih ravnajte vselej zaupno in po končani komunikaciji z nami zaprite brskalnik, še posebej če je računalnik v skupni rabi z drugimi osebami.

X. Aktualnost in spremembe te izjave o varovanju podatkov

 

Ta izjava o varovanju podatkov je trenutno veljavna in velja od novembra 2015.

Zaradi nadaljnjega razvoja spletne strani ali zaradi spremenjenih zakonskih ali upravnih predpisov bodo morda potrebne spremembe izjave o varovanju podatkov. Trenutno veljavno izjavo o varovanju podatkov najdete vselej na spletni strani na naslovu https://www.kvt-fastening.si/sl/politika-varovanja-zasebnosti/ in si jo lahko tudi natisnete.