Obrnite se na nas

Telefon

Slovenija

+386 (0) 128 08 019 | +386 40 80 03 40

Obrazec za stik

Veselimo se vaših vprašanj.

> Stiki

Kako obvladati zahtevne procese v visoko prilagodljivi proizvodnji majhnega obsega

Potrošniki postajajo vedno bolj zahtevni. Posamezniki in podjetja ne iščejo izdelkov s prodajnih polic, ampak želijo imeti različice proizvoda, ki najbolj ustrezajo njihovim potrebam in zahtevam. Ni treba posebej poudarjati, da mora biti dostava hitra in pravočasna, kakovost pa dobra z ugodno ceno. Da bi lahko izpolnila te zahteve in ostala konkurenčna, morajo biti proizvodna podjetja sposobna obvladati visoko prilagodljivo proizvodnjo majhnega obsega (angl. »high-mix, low-volume« oziroma HMLV). 

Kateri so izzivi v proizvodnih okoljih HMLV? Proizvodni procesi z visoko variacijo izdelkov v kombinaciji z majhnim obsegom in majhno velikostjo serij ustvarijo zahteven proces ročne montaže in priprave na delo. Pogosti prehodi med izdelki in različicami zahtevajo sposobnost hitre in učinkovite spremembe nastavitev. 

 

 

Naslednji članek razloži, kako je mogoče doseči krajšo spremembo skozi čas, večjo prožnost in višjo zanesljivost procesov zaradi več vidikov:

 

1) Nemoten prehod z ene proizvodne nastavitve na drugo
2) Zmanjšanje stroškov prehoda za upravljavce
3) Uporaba preglednosti podatkov za izboljšanje procesa

 

1) Nemoten prehod z ene proizvodne nastavitve na drugo 

Pametne tovarne in montažni procesi zahtevajo premišljeno zasnovane fizične nastavitve.


Integracija povezanih orodij omogoča shranjevanje informacij o nastavitvah, kalibracijah in konfiguracijah v programsko opremo in njihovo samodejno posodobitev in prenos, zato da je vsak vijak in kovico mogoče zategniti v skladu s specifikacijami. Ker so nastavitve in zahteve orodja avtomatizirane in nadzirane, si upravljavcem ni treba zapomniti zahtevanih zateznih momentov, parametrov ipd. za vsak korak v procesu. Področja uporabe svetlobnega izbiranja, vrtljivi montažni stolpi in druge pametne naprave je mogoče integrirati za zmanjšanje časa, ki ga upravljavci potrebujejo za iskanje montažnih delov, kar je poglavitni vzrok za upočasnjevanje procesov ročne montaže.

Med montažo je mogoče uporabiti vhodne informacije od pametnih orodij ali senzorjev, kot so optični bralniki ali kamere, za posredovanje navodil za delo in ponastavitev orodij za naslednji korak v procesu. Prav tako je mogoče prožilce nastaviti za pomik med različnimi izdelki in različicami. Integracija pametnih naprav in upravljanje navodil za delo omogočata tako nemoten fizični prehod med enim proizvodnim naročilom in naslednjim kot je napredovanje od koraka do koraka v montažnem procesu.

Digitalizacija vašega delovnega mesta vam prav tako omogoča, da spremenite postavitev delovnih postaj z le nekaj kliki z miško, na primer od ene delovne postaje na majhno proizvodno linijo, kar vam zagotavlja fleksibilno spreminjanje in upravljanje proizvodnje vaših izdelkov.

 

2) Zmanjšanje stroškov prehoda za upravljavce

Z združevanjem pametnih naprav in digitaliziranih navodil za delo se bo zapletenost med prehodi zmanjšala, pri tem pa je mogoče uporabiti najboljšo prakso v skladu z načeli Poka-Yoke (»preprečevanje napak«). To ne poveča samo učinkovitosti upravljavcev z zmanjšanjem časa, ampak tudi zagotovi upoštevanje standardov kakovosti ter zmanjša napake in predelave.


V večini okolij HMLV upravljavci niso dovolj časa ali dovolj pogosto izpostavljeni enim samim izdelkom ali različicam, da bi lahko postali strokovnjaki. Zato je treba montažne korake, ki jih ni mogoče fizično avtomatizirati, sporočiti prek navodil za delo.  

Navodila za ročno delo podpirajo delavce, da opravijo svoje delo, vendar pa še vedno vključujejo veliko negotovosti in izgube časa pri prehodih: ali je ustrezni dokument in prava različica pri roki, kateri deli so bili že sestavljeni, kateri je naslednji korak. Negotovosti, ki iz tega izhajajo, in pritisk, da je treba vse narediti prav in hitro, lahko negativno vplivajo na dobro počutje upravljavca ter posledično na kakovost dela.

Digitalna navodila za delo zmanjšajo stroške kognitivnih prehodov oz. preklopov in tako upravljavcem omogočijo, da vzdržujejo svoj potek dela. Delavci so korak za korakom vodeni skozi montažni proces. Upravljavec potrdi vsako izvedeno opravilo, da lahko nato nadaljuje na naslednje opravilo. Po potrebi lahko upravljavci med montažo dodajo komentarje navodilom za delo z namenom izboljšanja delovnih korakov ali poteka dela. Navodila so opremljena s slikami in grafiko, s čemer so navodila lažje razumljiva, tudi za nove zaposlene. Na ta način je mogoče pravilno izvesti tudi zapletena montažna opravila.  

 
 

3) Uporaba preglednosti podatkov za izboljšanje procesa

Assembly process data

Digitalizacija proizvodnje ne poveča samo fleksibilnost z omogočanjem večje učinkovitosti prehodov s fizičnega in človeškega vidika, ampak tudi pomaga pri krepitvi zmogljivosti za prihodnost.

Proizvodni podatki iz digitalnih navodil za delo in vseh povezanih orodij in naprav, od električnih izvijačev in kobotov do merilnih sistemov in opreme za preskušanje, so zbrani na vsakem koraku, kar zagotavlja neprimerljivo preglednost delovnih postopkov. Te podatke je mogoče uporabiti za spremljanje in zagotavljanje kakovosti ter tudi za zagotavljanje pobud za nenehno izboljševanje, zato da je lahko načrtovanje montažnih procesov v prihodnosti še bolj prožno in učinkovito.

 

 

Primer uporabe

Izziv 
Visoka variacija izdelkov z majhnim obsegom in majhno velikostjo serij ustvari visoko stopnjo zapletenosti in priprave na delo.
 

Rešitev
Uporaba standardiziranih delovnih mest z vodenimi navodili za delo in povezanimi pametnimi napravami in orodji.

  • Povečanje fleksibilnosti in produktivnosti
  • Hiter prehod
  • Zmanjšanje časa nastavitve
  • Vsak upravljavec lahko proizvede kateri koli izdelek
  • Večje koriščenje proizvodne površine
  • Nadziran procesni tok
  • Sledljivost
     

 

Izkoristite prožnost pametne tovarniške montaže

Poudarek pametne tovarniške montaže na prožnost se začne s samim sistemom. Povezati je mogoče širok razpon pametnih naprav in orodja za montažo, na eni sami delovni postaji ali po celotnem proizvodnem prostoru, zaradi česar je načrtovanje prilagojene rešitve, ki ustreza vašim delovnim postopkom, toliko lažje. Integrirani vmesnik za upravljanje navodil za delo in nadzorne plošče proizvodnih podatkov je mogoče prilagoditi znotraj sistema ali integrirati v vašo obstoječo programsko opremo.

S svojimi povezanimi napravami in orodji za montažo, digitaliziranimi navodili za delo in protokoli ter enostavno dostopnimi proizvodnimi podatki omogoča pametna tovarniška montaža nemotene fizične prehode in upravljavce podpira pri enostavnem pomikanju skozi in med proizvodnimi naročili. Pametna tovarniška montaža z zmanjšanjem kompleksnosti poveča prožnost, preglednost in kakovost, ne glede na to, kjer se nahajate na svoji poti do digitalizacije.


 

 

Stopite v stik z nami in preverite svojo situacijo

Capitalize on Smart Factory Assembly’s Flexibility

By reducing complexity, Smart Factory Assembly increases flexibility, transparency, and quality – no matter where you are on your digitalization journey.

 

Get in touch with us to verify your situation